Hoe Munten Verzamelen

Het beginnen met een europese muntverzameling is gemakkelijk, je vindt al snel munten van enkele landen in je achterzak die je kan verzamelen. Doordat de euro in verschillende landen als munteenheid geldt zijn vele verschillende euros in omloop en daardoor ook terug te vinden in de lokale winkels. Niet alleen zijn buitelandse munten van waarde maar ook de nationale munt behoort tot de verzameling. Je kan vragen aan vrienden of familie of munten mee te verzamelen van landen waarop ze vakantie zijn.

Munten kunnen verschillen in waarde en nationaliteit voor de beginnende verzamelaar. Sinds 2004 zijn er ook speciale munten in omloop van het 2 euro muntstuk  met een bepaald motief bepaald door een land. Elk land kan elk jaar zo één munt uitgeven. Voor de geavenceerde verzamelaar kunnen munten nog verschillen in jaartal, kwaliteit of thema (bv. natuur, sport, …).

De echte unieke munten kunnen bepaalde afwijkingen hebben zoals een andere tekening, foute druk, oorsprong van druk etc.

Het verzamelen van munten kan gebeuren door ze op te bergen in speciale munthouders. Let wel op de kwaliteit van deze munthouders want goedkopere kunnen de kwaliteit van je munten aantasten. De betere munthouders zijn verdeeld in vakjes, bekleed met vilt en doorzichtige plastieke platen.

Mensen die al een grotere verzameling van munten hebben kunnen het overwegen om munten aan te kopen. Dit kan je doen bij een lokale munthandelaar, bij een veiling of online. Wel oppassen bij online kopen van munten zonder de koper te zien bij de overdracht want soms kan je bedrogen uitkomen. Ook op marktjes die zogezegt zeer zeldzame munten verkopen kan je als verzamelaar bedrogen uitkomen.

2 comments

Get your own gravatar by visiting gravatar.com Martina-online
#1. December 12th, 2009, at 9:15 PM.

Ja, waarschijnlijk dus het is

Get your own gravatar by visiting gravatar.com Frank vrijmoed
#2. July 17th, 2011, at 5:09 PM.

Ik zoek 1 euro cent van oostenrijk en ook 1 euro cent plus 2 euro cent van ierland ,wat gaat het mij kosten?

Commentaar geven...